Contactinformatie

Autoschadebedrijf Leo Borst

Wij zijn gevestigd op bedrijvenpark De Volger, in De Rijp. Ons bedrijf ligt vlak naast de N244, de provinciale weg vanaf Purmerend naar Alkmaar.

De Volger 10
1483 GA De Rijp

Tel: 0299-674199

info@autoschadeleoborst.nl

erkend duurzaam

Focwa Eurogarant

FocwaAutoschade Leo Borst is lid van Focwa Eurogarant. Dit lidmaatschap biedt u als klant de volgende voordelen:

Over autoverzekeringen, aanvullende voorwaarden en de kleine lettertjes in polisvoorwaarden

Grote (en kleine) marktpartijen (waaronder verzekeraars) zoeken continue naar mogelijkheden om te besparen op de kosten. Soms zijn kostenbesparingen doeltreffend, soms niet. Zo hebben een aantal (grote) verzekeraars er voor gekozen om het afhandelen van de autoschades van hun verzekerden onder te brengen bij één of meerdere grote aanbieders die autoschade herstellen. Dat is voor u niet altijd efficiënt. Zo kan het zijn dat u in plaats van naar het autoschadeherstelbedrijf waar u graag naar toe wilt, dwingend geadviseerd naar een ander autoschadeherstelbedrijf wordt gestuurd. Hierdoor kan het zijn dat u veel verder moet rijden en dus niet meer bij het voor u gewenste en dichtbij zijnde FOCWA Eurogarantbedrijf terecht kan.
We merken dagelijks dat veel mensen zich niet goed bewust zijn hoe ze verzekerd zijn, en waar ze recht op hebben in geval van autoschadeherstel.

Goedkoop is vaak duurkoop

Het lijkt zo verleidelijk, een goedkope autoverzekering afsluiten, omdat u daarmee bespaart op de kosten van autorijden. We kennen allemaal de vergelijkingssites en de radiospotjes die ons blij maken met een laag maandbedrag. Maar, hoe zit het met uw verzekering en eventuele gebeurtenissen waarbij u autoschade oploopt? Veel mensen zijn zich niet bewust van de voorwaarden in de polis van de autoverzekering. Zo hanteren een aantal verzekeraars een hoog eigen risico. Bedragen van € 500,- of € 750,- zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Vaak krijgt een verzekerde in een begeleidende brief te lezen wat zijn specifieke plichten zijn en als men dat niet wil wat dan de gevolgen zullen zijn. Overigens kunt u naar aanleiding hiervan nog altijd besluiten om de verzekering niet aan te gaan, als u het met die voorwaarden niet eens bent.

Ook het programma Tros Radar heeft in één van haar uitzendingen de polisvoorwaarden van een aantal autoverzekeraars onder de loep gelegd. Hieruit kwam naar voren dat deze onduidelijke en onbegrijpelijke taal bevatten, waar de verzekeringsnemer als consument niet mee uit de voeten kan.

Tijdens de uitzending bleek dat zelfs de medewerkers die op de helpdesk bij de betreffende verzekeraars werkzaam zijn, geen uitleg kunnen geven over ‘de kleine lettertjes’ of wat bepaalde alinea’s nu exact voor u als verzekerde betekenen.

‘Goedkope’ autoverzekeringen zijn vaak redenen om de huidige autoverzekering om te zetten, waarbij de verzekerde als consument zich niet realiseert dat dit gevolgen kan hebben als men autoschade heeft. Sommige verzekeringsvormen hanteren bijvoorbeeld dat uw auto met matching quality (niet originele) onderdelen moeten worden hersteld in plaats van met originele merkonderdelen. Maar ook het vergoeden van wel of niet uitspuiten van de auto nadat deze schade heeft gereden, zijn aspecten die in sommige polisvoorwaarden niet duidelijk naar voren komen. Meestal komt u daar dan achter als u schade heeft gereden.

Wij zijn een grote voorstander van helder en gemakkelijk te begrijpen taal. Want, als u onverhoopt schade aan uw auto heeft, zijn de ‘kleine lettertjes in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering’ van cruciaal belang over de wijze waarop uw autoschade kwalitatief en veilig moet worden hersteld, en u als eigenaar van de auto zelf kan blijven beslissen bij welk autoschadeherstelbedrijf u uw autoschade laat herstellen.

Omdat wij dagelijks met de schadeafhandeling van autoschades belast zijn, willen we u dan ook graag helpen in het oerwoud van regels.

Eén van onze belangrijkste adviezen ten aanzien van autoverzekeringen luidt dan ook: Onderzoek voorafgaand aan het sluiten van een nieuwe autoverzekering zelf en vraag specifiek naar wat uw rechten en plichten zijn bij eventuele autoschade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte van uw eigen risico, heeft u recht op vervangend vervoer, enz.

Als u als rechthebbende zeggenschap wilt blijven hebben over uw eigen auto, zodat u ook zelf beslist dat u in geval van autoschade door Autoschade Leo Borst geholpen wordt, let hier dan op.

Niet voor niets zijn wij aangesloten bij de branchevereniging voor de autoschadeherstelbranche, FOCWA. Wij hanteren de strengste criteria als het op autoschadeherstel aan komt om ook uw auto weer in de oorspronkelijke fabriekstoleranties terug te brengen. En u ontvangt van ons 4 jaar FOCWA garantie op de door ons uitgevoerde autoschadeherstel werkzaamheden.

Bewaar deze informatie bij uw autopapieren, neem rustig de tijd om ‘de kleine lettertjes’ in uw polisvoorwaarden door te nemen en ‘klik’ niet te snel op ‘ja’ als u op internet denkt dat u de deal van uw leven gevonden heeft voor een goedkopere autoverzekering. En heeft u onverhoopt autoschade, dan staan wij bij Autoschade Leo Borst voor u klaar!

Vragen over dit nieuwsbericht? Neem contact met ons op:

Vraag stellen aan Autoschade Leo Borst

Diensten

Leo Borst levert diverse schade­herstel­diensten voor klanten in De Rijp, Schermer, Beemster en omstreken

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Autoschade Leo Borst De Rijp:

twitter icon Volg ons op Twitter: @leoborst
facebook icon Volg ons op Facebook: Autoschadebedrijf Leo Borst
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Contact

Neem telefonisch contact met ons op voor een prijsindicatie of het maken van een afspraak: 0299-674199
 
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 18:00, telefonisch of via e-mail: info@autoschadeleoborst.nl.

erkend duurzaam